Sijaintisi: [FI]  Etusivu > Tiehankkeet > V12 Lahden eteläinen kehätie > Vaikutukset
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vaikutukset
 
Lahden eteläisen kehätien Launeen linjauksella on suurin vaikutus nykyisen valtatien liikenteellisiin ongelmiin. Launeen kehätie vähentää keskustan liikennettä nykyiseltä valtatieltä jopa yli 10 000 ajoneuvoa/vuorokausi. Launeen vaihtoehto täyttää Renkomäen vaihtoehtoa paremmin useimmat kehätielle asetetut tavoitteet.
Tutkitut vaihtoehdot, vertailutaulukko. Klikkaa suuremmaksi.

Yhteenvetotaulukossa tieverkkovaihtoehdot on asetettu paremmuusjärjestykseen kunkin ympäristövaikutuksen suhteen. Kokonaisuudessa Launeen vaihtoehdon vaikutukset ovat Renkomäen vaihtoehtoa paremmat:
  • Launeen linjaus antaa paremmat kehittämis-mahdollisuudet kaupungin keskustan, Kujalan ja Okeroisten alueiden kehittämiselle. Myös kaupungin keskustan ja erityisesti Mannerheiminkadun alueen maankäyttöä ja liikennetilaa voidaan muuttaa valtatien siirtyessä pois keskustasta.
  • Pohjaveden pilaantumisriski kaupunkiseudulla pienenee, koska liikennettä siirtyy nykyiseltä harjualueelta Launeen linjaukselle muita vaihtoehtoja enemmän.
  • Liikenteen siirtymä Launeen vaihtoehdossa vähentää melu- ja päästöhaittoja keskustan tuntumasta muita vaihtoehtoja enemmän.
  • Renkomäen vaihtoehto on luonnonolojen ja maisemallisten muutosten kannalta heikompi, se koskettaa laajaa nyt rakentamatonta aluetta.
  • Renkomäen vaihtoehto on parempi sosiaalisten ristiriitojen osalta. Vaihtoehto ei poista liikenteellisiä ongelmia nykyiseltä valtatieltä.

 
  Sivun ylälaitaan
 
 
Sisältö
 
     

 
Lisätietoja
 
     
.
. .